Opleiding en ervaring

Opleiding en ervaring

Begin 90er jaren kreeg ik een aanbieding om in het atelier van Lowie Eskes te komen beeldhouwen. Daar heb ik de basis gelegd voor mijn vrije werk, waarbij de natuur regelmatig model heeft gestaan. Om mijn kennis van het Beeldhouwen en bewerken van Natuursteen over te dragen geef ik vanaf 1991 cursussen Beeldhouwen/Steenhouwen/Letterhakken.

Opleiding

Steenhouwers opleiding Utrecht.
Diploma: Leerlingwezen Natuursteenbewerken.
Vakbekwaamheid voor het Natuursteenbedrijf
Gecertificeerd Leermeester Natuursteen

Ervaring

1980 / 1990 Restauratiesteenhouwer / beeldhouwer Domkerk Utrecht, St. Bavokerk Haarlem, Basiliek van Oudenbosch. Vanaf 1990 tot 2013 Praktijkdocent Natuursteenopleidingen Utrecht. Van 1991 tot 2013 docent diverse haktechnieken in de Steen werkplaats.
In 2012 werd door Gerrit het Utrechts Steenhouwersgilde ‘Lettertijd’ opgericht lees verder

Gerrit Peele 1955

Ik werk meestal met een vast omlijnd idee, ontwerp. Voor veel van mijn ideeën heeft de natuur model gestaan..

Andere onderwerpen

Menu